Samarbejdsrum er særlig velegnet til intranet, hvor medarbejdere har adgang via Members, men kan også bruges på et almindeligt website, så længe Members er aktiveret med adgangsbegrænsning på Samarbejdsrum.
Kom godt igang med Samarbejdsrum
Samarbejdsrum er en intranet-feature i GoPublic, der gør at brugere kan oprette rum, skrive og redigere beskeder, reagere, vedhæfte filer og dele mapper.
Forudsætning for at bruge Samarbejdsrum
- I har members og mindst én member-rolle. Uden roller kan featuren ikke slås til.
- Member Login er slået til under Configuration, så members kan logge ind (siden Edit Member / /edit-member).
- De member-roller, der skal ind, har adgang til siden Samarbejdsrum.
Konfiguration og aktivering af Samarbejdsrum
Aktiver samarbejdsrum
- Åbn Backoffice → Configuration på det site, samarbejdsrum ska oprettes
- Find featuren Co-working Space og slå det til (Enable)
- Systemet opretter og publicerer siden Samarbejdsrum under forsiden, sætter wide layout og giver alle member-roller adgang.
- Siden får URL’en /samarbejdsrum og indeholder det statiske modul CoWorkingSpace. Modulet ligger i sidens nederste felt, så I kan lægge en kort intro-tekst over selve oversigten.
Sørg for at Member Login er slået til
- Find Member Login under Configuration og sørg for, at det er slået til.
- Der oprettes automatisk en Edit Member side med login-formular.
Se også vores guide til Members.
Overvej UX
Når al funktionalitet er aktiveret, har du adgang til Samarbejdsrum via siteurl.dk/Samarbejdsrum.
Siden oprettes autmatisk under forsiden, hvilket betyder at den vil indgå i hovedmenuen, medmindre den fjernes fra menuen og navigation. Overvej om dette er den rette placering eller om den hellere skal ligge i servicenavigation, via link fra en side el. lign.
Sådan bruger du samarbejdsrum
Opret Samarbejdsrum
- Gå til siden /samarbejdsrum på dit site (frontend). Log ind som member, hvis du ikke automatisk bliver logget ind. Du lander nu på en oversigt, der hedder ‘Dine samarbejdsrum’.
- Klik + Opret nyt samarbejdsrum og giv rummet et navn.
- Vælg hvem der skal have adgang:
- Privat samarbejdsrum — Her kan I tilføje enkelte medlemmer fra listen over Members.
- Hele organisationen — Tilføjer alle members på sitet. Listen over dem, der har adgang vil automatisk følge jeres Members.
- Del af organisationen — I har mulighed for at vælge én eller flere organisationskategoriseringer, hvis de er importeret til Members. Oven i dette er det muligt at tilføje enkelte medlemmer. De dele af organisationen, der er tilføjet via Members-kategorierne opdateres automatisk. De medlemmer, der er tilføjet enkelvis, skal man selv fjerne igen, hvis ikke de skal have adgang. - Afslut med ‘Opret samarbejdsrum’.
Rummets medlemmer (for administratorer)
- Øverst i rummet vises et udsnit af medlemmer og antal. Admin har adgang til at justere på rummets medlemmer.
- På private rum tilføjes / slettes medlemmer enkeltvis. Søg på navn eller email, for at finde medlemmer på listen. Brug Vis flere, hvis listen er lang.
- På rum for dele af organisationen ændrer man hvilke enheder, der har adgang via listen.
Rummets admins (for administratorer)
- Opretteren af Samarbejdsrummet bliver automatisk administrator. En admin kan gøre andre til admin (Gør til admin) eller fjerne rollen (Fjern som admin).
- Den sidste administrator bør ikke træde tilbage, før en anden er gjort til admin.
- Hvis admin stopper (Member udgår) uden der er andre admins, vil den automatisk tildeles en anden i rummet.
Rummets indstillinger (for administratorer)
En administrator har adgang til indstillinger for rummet via de tre prikker. Her kan admin:
- Ændre rummets navn.
- Slette rummet - dette har en ekstra bekræftelse
- Slå ‘Aktiver beskeder’ til eller fra. Når det er slået fra vil hele fanen med Beskeder blive skjult, så man kun benytter rummet som fildeling. Eventuelle beskeder kommer tilbage, hvis I slår det fra og til igen.
- Slå ‘Aktiver upload fra mediebibliotek’ til eller fra. Når det er slået til er der mulighed for at vælge mapper eller filer og uploade fra mediebiblioteket. Det er praktisk hvis I hidtil har haft filer liggende i mediebibliotek og vil flytte over til samarbejdsrum.
Beskeder, tråde og reaktioner
Beskeder svarer til rummets feed, og vises som default. Det er her rummets bruger kommunikerer og interagerer.
- Skriv besked via editor-felter. I kan bruge I kan bruge fed, kursiv, understreget, lister, emoji, links og vedhæftning.
- Tilladte filer: png, jpg, jpeg, pdf, doc, docx, xls, xlsx. Maks. 50 MB.
- Man kan redigere sin egen besked. Ændrede beskeder markeres med redigeret. Kun forfatteren kan slette sin egen besked.
- Vedhæftninger på en besked kan slettes af den, der lagde dem op, eller af en admin.
- Åbn en tråd for at svare.
- Tilføj reaktioner på beskeder med emojis.
Filer og mapper
- Filer ligger på fanen Uploads.
- Brug “+ Tilføj” til at uploade filer eller oprette mapper.
- Klik på en fil for at forhåndsvise den. I kan også Download fil eller Åben i ny fane.
- Det er kun administratorer, der kan slette filer.
- Hvis du importerer fra mediebibliotek, kan du vælge at importere hele mapper og den underliggende struktur eller dele af den. Alle mapper og filnavne får de samme navne.
Ofte stillede spørgsmål
Kan man se de rum, man ikke deltager i?
Nej. Du ser kun de rum, du er medlem af. Har I ingen rum, står der kun: Du er ikke medlem af nogen samarbejdsrum endnu.
Bliver filer i samarbejdsrummet gemt i mediebiblioteket?
Nej. Filerne ligger i rummet og er kun tilgængelige for rummets medlemmer.
Hvis jeg overfører filer fra mediebiblioteket, bliver de så slettet der?
Nej, import fra mediebiblioteket laver en kopi i rummet. Mapper og filer vil forblive i mediebiblioteket og har ikke nogen sammenhæng med rummet.
Opdateres medlemmer automatisk, når der kommer nye members?
Ja, på rum for hele organisationen følger listen automatisk jeres Members. På del af organisationen opdateres de, der kommer med via organisationskategoriseringerne, automatisk. Members, I har tilføjet enkeltvis, skal I selv fjerne igen, hvis de ikke længere skal have adgang.
Skal vi selv oprette siden Samarbejdsrum?
Nej. Når Co-working Space slås til, opretter og publicerer systemet siden under forsiden med URL’en /samarbejdsrum. I behøver ikke foretage jer yderligere på siden.
Hvorfor kan vi ikke slå samarbejdsrum til?
I skal have aktiveret Members på sitet have og mindst én member-rolle. Uden roller kan featuren ikke slås til. Member Login skal også være slået til, og den/de rigtige member-roller skal have adgang til siden.
Hvad ser man, hvis man ikke er logget ind som member?
Uden login vises der blot et member-login på siden.
